До края на седмицата изтича времето за обществено обсъждане на

...
До края на седмицата изтича времето за обществено обсъждане на
Коментари Харесай

България първа в Европа ще въведе паспорт за автомобилите

До края на седмицата изтича времето за публично разискване на Проектозакона за пътните транспортни средства. Според него всяка кола ще би трябвало да има наложителен паспорт, а контролът при инспекцията за техническа редовност на автомобила ще бъде затегнат.

Георги Илиев, притежател на сервиз: Идеята за електронно досие на автомобила не е нова, тя от дълго време беше като предложение да се направи. Това е добър знак и добър метод, новаторски, тъй като на никое място в Европа няма такова нещо. Идеята на електронното досие в действителност е, всяка една интервенция по автомобила като ремонт, замяна на някакви възли, всичко това да бъде записано в един електронен указател.
Новорегистрираните коли, съгласно проектозакона, без значение дали са чисто нови или втора ръка, ще минават през в началото основаване на досие, както се издава ваучър, а по-нататък, в развой на посещаване на сервиз, осъществената интервенция да бъде вписана в паспорта на автомобила, сподели още Георги Илиев.

Според експертите, регистрационният режим на сервизите, които би трябвало да се срещнат с новата концепция за електронно досие на всяка кола и оборудват с електронния указател, ще бъде лек.

Няма да има затруднения и при осъществяването на годишните механически прегледи, защото в регистъра би трябвало да се означи единствено по кое време и по какъв метод е минал самият обзор.

До края на тази седмица, проектозаконът за пътните транспортни средства е подложен на публично разискване и занапред ще се разбере дали ще бъде признат и дали ще влез в действие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР