До края на седмицата или най-късно в началото на следващата,

...
До края на седмицата или най-късно в началото на следващата,
Коментари Харесай

Янев отхвърли критиките на Борисов, ще обяви екшън план срещу скъпите ток и горива

До края на седмицата или най-късно при започване на идната, ще обявим ограничения за преодоляване на рецесията с цените на тока и горивата. Това сподели пред публицисти във Велико Търново служебният министър председател Стефан Янев, разяснявайки рецесиите, пред които е изправена страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че у нас енергопроизвеждащата система е била редовно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е належащо да се организира спор за бъдещето на цялата енергийна система, тъй като с цел да се решат въпросите, трябват и дълготрайни ограничения.

Янев не пожела да разяснява думите на представители на политически партии, защото те към този момент били в предизборна акция. Но сподели, че държавното управление разчита на рецензията, когато е градивна. Отговаряме й по най-хубавите способи и търсим решение за рецесиите, означи Янев.

По-рано ръководителят на ГЕРБ Бойко президента Радев и служебното държавно управление за повишението на цените в страната. " Всичко нараства със стотици проценти - токът с 300%, желязото с 200%, газът със 160%, дървата с 80%. И никакви ограничения не се взимат. Това е смяната. Промяната на цените в действителност е цялата смяна ", съобщи в Пловдив експремиерът.

Стефан Янев посочи, че ограниченията, които са взети във връзка с коронавирус рецесията са налице и са съответни. " Ние не можем да предскажем по кое време и по какъв начин върви развиването на този вирус, само че считам, че се оправяме ", уточни той. Според него бизнесът и страната са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, по този начин както бизнесът е задължен да се грижи за страната си.

" В този смисъл нашите старания са свързани и в тази посока - да създадем задоволително положителни условия, тъй че ограниченията за здравето и сигурността на хората, в частност във връзка с здравната система, да са съответни и да разрешават на бизнеса да работи, съгласно тези ограничения, в същото време да има развиване ", сподели Янев.

Служебният министър председател счита, че през последните няколко месеца е реалност международно възобновяване. " Нашите стопански индикатори са доста положителни и България се развива доста добре, в това отношение има реализиран баланс ", счита Янев.

На рецензията, че актуализацията на бюджета ще докара до повдигане на налозите Стефан Янев сподели, че не е чул такава догадка при дебатите за бюджета в Народното събрание. " Още повече, че предвижданията и упованията са, че приходите на бюджета ще бъдат по-големи от заложеното в бюджета. Няма желание за повдигане на налози, не се и чака сходно нещо. Икономиката ни е в напредък и се развива здравословно, като изключим този факт за повдигането на цените, което визира най-вече дребните и междинни предприятия, които имат най-малка еластичност ", изясни Янев, представен и от Нова.

Във Велико Търново служебният министър-председател взе участие в среща с кмета Даниел Панов, който е и ръководител на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България по тематики, свързани с проблемите пред българските общини.

Стефан Янев се включи в честването на 113 години от Независимостта във Велико Търново.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР