„До края на работния ден вчера и рано тази сутрин

...
„До края на работния ден вчера и рано тази сутрин
Коментари Харесай

Йорданова: СГП още не е изпратила писмото, с което иска помощ от ОАЕ за разпит на Божков


„ До края на работния ден през вчерашния ден и рано тази заран в Министерството на правораздаването искане за правна помощ от прокуратурата не е постъпвало “.

Това сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова пред медиите, преди съвещание на Висшия правосъден съвет.

Тя отговори на въпрос дали към този момент е получено писмото на прокуратурата, с което се желае помощ от Обединените арабски емирства (ОАЕ), с цел да бъде разпитан предприемачът Васил Божков.

„ Процедурата е такава, че настояването би трябвало да бъде изпратено от прокуратурата до Министерството на правораздаването и оттова да бъде препратено към ОАЕ “, изясни Йорданова.

Преди дни от Софийската градска прокуратура (СГП) оповестиха, че желаят да изпратят молба за правна помощ до ОАЕ за разпит посредством видеоконферентна връзка на Васил Божков в качеството му на очевидец във връзка досъдебното произвеждане, по което водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова бяха арестувани от Министерство на вътрешните работи за 24 часа, а по-късно освободени, без да им бъдат повдигнати обвинявания, напомня Българска телеграфна агенция.

Министър Йорданова изясни, че периоди за слагане на такова искане няма и прокуратурата би трябвало да реши какъв брой бързо и експедитивно желае да извърши съответните дейности. По думите ѝ настояването и подготовката на тези документи е характерна работа, тъй като би трябвало да дава отговор на доста съответни и строго официални критерии.

„ Спрямо ОАЕ това няма да е първата поръчка, която прави прокуратурата, тъй че не би трябвало да е нещо ново и непознато за тях “, добави министърът.

Във връзка с идното на 4 април съвещание на Висшия правосъден съвет, на което ще се вземе решение по допустимостта на предлагането на министър Йорданова за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, тя уточни, че няма да бъде сюрпризирана, в случай че бъде изработен опит да бъдат отказано да се прегледат част от поставените от нея учредения за предварително освобождение.

„ Дали ще спрат единствено дотук членовете на Висш съдебен съвет, или имат и други хрумвания, ще забележим на 4 април “, добави тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР