До края на Олимпийските игри в Токио остават няколко дни,

...
До края на Олимпийските игри в Токио остават няколко дни,
Коментари Харесай

Какво се случи с първия трансджендър спортист на Олимпийски игри

До края на Олимпийските игри в Токио остават няколко дни, а през вчерашния ден, 2 август, вниманието на всички бе привлечено от представянето на Лоръл Хъбард - първият трансджендър участник на сходен конгрес.
 Токио 2021, Лоръл Хъбард и първият трансджендър състезател на Олимпийските игри
Прецедентът на Токио 2021

Равенство или не напълно

Родена като мъж, новозеландката, която практикува повдигане на тежести, се състезаваше в категория над 87 кг. А разрешението да се конкурира с останалите участнички, родени като дами, провокира бурни реакции още преди началото на Олимпийските игри.

Дори бе проведена петиция до Международния олимпийски комитет , която подписаха над 30 хиляди души, с цел да се забрани на Хъбард да се състезава. Но самодейността бе избрана като дискриминационна и " тирада на омразата ", по тази причина и не съумя да реализира задачата си.
 Снимка 541515

До преди дни Хъбард не бе коментирала всичко, което се приказва по неин адрес. А в първото си изявление съобщи, че приема Олимпийските игри като " международен празник на нашите очаквания, идеали и полезности " , както и че благодари на МОК за поетия ангажимент да създадат спорта " приобщаващ и наличен " за всички.

Правилата бяха изменени през 2015 година, с което се позволи транссексуални спортисти да се състезават с този пол, с който се дефинират, без да са минали през интервенции. Единственото условие е в равнищата на тестостерон и 43-годишната новозеландка ги покрива, напомня LAD Bible.
 Снимка 541514

На 2 август обаче тя отпадна от супертежката категория при дамите по повдигане на тежести и си потегля от Токио без орден . Но пък към този момент целият свят знае нейното име - за положително или за зло.
 Токио 2021, Олимпийските игри и за какво спечелилите хапят медалите си
Защо олимпийските първенци хапят медалите си

Изблик на наслада или не напълно

Докато Хъбард не съумя да вдигне повече от 120 кг над главата си, китайката Ли Уънуън завоюва златото с повдигане на 140 кг , които й донесоха освен орден, само че и олимпийски връх.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР