До края на ноември община Царево ще получи 40 млн.

...
До края на ноември община Царево ще получи 40 млн.
Коментари Харесай

Царево очаква 40 млн. лв. за възстановяване след наводнението през септември

До края на ноември община Царево ще получи 40 млн. лв., отпуснати от държавното управление за възобновяване на разрушените инфраструктурни обекти след наводнението на 5 септември. С тях ще стартира ремонтът на 10 обекта, посочени за незабавно осъществяване.

След като междуведомствена комисия, която беше образувана след наводненията в община Царево излезе с отчет за разрушенията и първични констатации за аргументите за тях, на съвещание на Министерския съвет предходната седмица е взето решение за обезпечаването на средства за спешни поправки - сподели кметът на Царево Марин Киров: " Получихме постановлението на Министерски съвет. Средствата към момента не са постъпили, само че имаме подготвеност при постъпване да стартираме осъществяването на обектите, защото за по-голямата част от тях към този момент има публични поръчки, подписани са контракти ". 

С обезпечените 40 милиона лв. ще бъдат възобновени 10 инфраструктурни обекта. Сред тях са двата язовира - " Потурнашки " и " Хаджи Яне ", които са с нарушени язовирни стени. Трите моста в Царево - първията на квартал " Белият бряг ", вторият, на който починаха четирима души, откакто част от него беше отнесена от водата, и пешеходният мост към квартал " Василико " - сподели още кметът Марин Киров:

" Всъщност мостовете предпочитано би трябвало да стартираме и до лятото да успеем да посрещнем един добър туристически сезон, за пътя сред Лозенец и Царево и мостовете по него. Цялата сума имаме подготвеност да я осъществяваме неотложно, откакто постъпи, защото ние сме си свършили работата и сме провели процедурите по публичните поръчки ".

С обезпечените средства ще бъде осъществен още ремонт на дерето в Кости, поради което постоянно селото се наводнява при проливен дъжд.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР