До края на ноември българските гранични полицаи са предотвратили към

...
До края на ноември българските гранични полицаи са предотвратили към
Коментари Харесай

До края на ноември България е спряла над 193 000 нелегални мигранти

До края на ноември българските гранични служители на реда са предотвратили към 176 000 опита на жители на трети страни да влязат нелегално на територията на България, което е нарастване с 13% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година Те са се завърнали независимо навътре в прилежащите страни, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата.

Според Министерство на вътрешните работи е допустимо част от независимо завърналите се навътре в прилежащи страни да са създали повече от един опит за прекосяване на територията на България.

Най-натоварена от началото на годината остава българо-турската граница, където миграционният напън съставлява над 99% от общия миграционен напън на държавната граница на Република България. Към 175 500 са предотвратените опити на българо-турската граница.

От 1 януари до 30 ноември тази година са открити към 500 опита на жители на трети страни да преминат на входа през българо-гръцката граница. Това е с 86% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, когато са открити към 3700 опита за нарушаване.

По подадена от българските гранични патрули информация прилежащите гранични управляващи са задържали 616 мигранти на съпределна територия.

За месец ноември анализът на данните регистрира понижение от 35% на записаните опити за нелегално прекосяване на държавната граница, съпоставено с предходния месец, което е особено за този интервал от годината.

От началото на 2023 година чиновниците на Министерство на вътрешните работи са задържали на вход, на излаз и в страната 17 186 противозаконни мигранти. Гражданите на Сирия, Афганистан и Марко образуват главния дял на арестуваните по националности.

Благодарение на напъните на " Гранична полиция " и останалите полицейски структури общо над 193 000 противозаконни мигранти са спрени по пътя им към Европа тази година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР