До края на месеца започва засаждането на триметрови кипариси срещу

...
До края на месеца започва засаждането на триметрови кипариси срещу
Коментари Харесай

Пътят към Слънчев бряг се разширява

До края на месеца стартира засаждането на триметрови кипариси против снегонавяванията на „Тракия“ край Карнобат

Черен петък за тапите. Така назова министър Николай Нанков днешния петък, 13-и, при тържествената гала по първа копка на разширението на пътя Бургас- Слънчев бряг.

В правата от Поморие до Ахелой към този момент няма да се образуват тапи, изнервящите водачите и бавещи туристите, които идват от летището и пътуват към хотелите си в курорта Слънчев бряг.

В петък бе направена първата копка за построяването на четирилентов път, който ще облекчи трафика. Срокът за осъществяване е 6 месеца и до началото на новия сезон обектът ще бъде подготвен.

На церемонията участваха още кметът на Бургас Димитър Николов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов, регионалният шеф Вълчо Чолаков, кметовете на Поморие, Несебър и Малко Търново и депутати.

Стойността на пътя е 20 млн. лв. за правата Поморие – Ахелой. Надявам се скоро да стартираме обхода на Ахелой, който е по-труден обект, защото е напълно ново трасе. Последно остава обходът на Поморие. В момента върви подготовката, уповавам се април-май да стартира “, сподели инж. Дончо Атанасов.

Той заяви още че до края на месеца стартира засаждането на триметрови кипариси по автомагистралата Бургас-София, в правата край Карнобат. Тя си завоюва прозвището „лятната магистрала“, защото през предходната зима бе затваряна при всеки снеговалеж, поради снегонавявания. Сега се чака кипарисите да са бариера за тях и да я спасят от снежните стихии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР