До края на месеца температурите ще се задържат по-ниски от

...
До края на месеца температурите ще се задържат по-ниски от
Коментари Харесай

Облачно и ветровито ще е времето днес

До края на месеца температурите ще се задържат по-ниски от нормалните. Според по-дългосрочните прогнози в дните към Коледа ще превалява сняг, като след 27 декември се покачва вероятността за по-значителни превалявания, основно в Северна и тук-там в Западна България. В самия завършек на годината още веднъж ще застудее.

Температурите сутринта ще са сред минус 3° и 2, а оптималните за деня ще са сред 1° и 6°. В Централна и Източна България ще има превалявания най-вече от сняг, в Горнотракийската равнина - от дъжд, само че до вечерта и там ще премине в сняг.

По Черноморието ще превалява дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 4° до 6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Ветровито време и в планините, със мощен северен вятър и превалявания от сняг. По-значителни количества се чакат в Централна Стара планина, където ще има условия за преспи и навявания.

Информация за феновете на белите спортове - в събота, на 18 декември, в Боровец и Мальовица откриват новия ски сезон, а в Пампорово и Банско това ще стане още на следващия ден.

В по-голямата част от континента на следващия ден ще доминира слънчево време. Значителна ще се задържи облачността на Скандинавския полуостров, а също и в множеството региони от Източна Европа. На доста места там ще има превалявания от сняг. Ще превалява и в планинските региони на Балканите.

У нас в събота ще бъде прохладно и облачно, с валежи от сняг в Западна и Централна България. Още през нощта против неделя облачността ще намалее и сутринта ще бъде доста студено с температури в цялата страна под нулата, тук-там до към минус 10°. В понеделник се чака едва стопляне, само че още веднъж ще вали и дъжд и сняг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР