До края на месеца ще сме готови с екологичната оценка

...
До края на месеца ще сме готови с екологичната оценка
Коментари Харесай

Заместник-министър Гечев: До края на октомври ще сме готови с екологичната оценка

До края на месеца ще сме подготвени с екологичната оценка по Втория дирек от Националния стратегически проект. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Явор Гечев при присъединяване си в уебинар на тематика: „ По-зелено земеделие в България - стратегически проект ". Той посочи, че съвсем всички рекомендации на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите са отразени.

„ Постарали сме се по този начин да създадем практическата симбиоза сред земеделския бранш и екологичните условия. Целта е ограниченията да не съставляват основна компликация при реализирането ", уточни заместник-министърът. По думите му, най-големият риск, обвързван с новите екологични условия, е те да не затруднят земеделските производители. Това може да се случи, при свръх условия, които да основат затруднения при осъществяването им. Явор Гечев разясни, че при усложнения се планува производителите да бъдат подкрепени, тъй че освен да могат да продължат работата си, само че да има за тях доста положителни и работещи принадлежности за отплата. Предстоят провеждането на диалози, както и съвещания на тематичните работни групи по Втори дирек.

Заместник-министърът осведоми още, че са подготвени ограниченията по директните заплащания, които са предоставени за разглеждане от членовете на тематичната работна група.

„ Считам, че до края на годината ще сме подготвени с Националния стратегически проект и това няма да е за сметка на качеството му ", акцентира заместник-министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР