До края на месеца ще се засили контролът как се

...
До края на месеца ще се засили контролът как се
Коментари Харесай

МЗ готви до края на месеца нов стандарт за лъчетерапията


До края на месеца ще се ускори контролът по какъв начин се правят дейностите по лъчетерапия. Това се схванаха през днешния ден след извършена среща сред управлението на Здравната каса и гилдията на лъчетерапевтите. За да не се стига до проблеми с лимитите до края на месеца Министерството на здравеопазването ще приготви нов стандарт за лъчетерапията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

БГНЕС напомня, че Здравната каса и пациентски организации се събраха в ранния следобяд и в продължение на повече от два часа обсъждаха разногласията към въведените преди дни предели. От сдруженията настояха за незабавната среща, защото се притесняват, че ще се стигне до образуването на листи на чакащите пациенти. Не е изключено някои да се принудят да търсят избавление в чужбина.

От гилдията на терапевтите настояват, че НЗОК при правенето на лимитите са употребили неверна статистика. Затова упорстват на срещата да обсъдят разминаването в информацията. Според данни на лекарите единствено за юни приблизително по 18 души са минали на лъчелечение в столичната болница Св. Иван Рилски. Приблизително толкоз са и тези за радиохирургия. В страната има 10 сходни центъра, които също би трябвало да дават статистика. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР