До края на месеца предстои да се приеме извършената маркировка

...
До края на месеца предстои да се приеме извършената маркировка
Коментари Харесай

Ще се премахнат ли скоро опасните дървета в Борисовата градина?

До края на месеца следва да се одобри осъществената маркировка и започване на действия по унищожаване на рисковите и сухи дървета в Борисовата градина, сподели шефът на Дирекция " Зелена система " към Столична община Димитър Данчев.

Димитър Данчев, шеф на Дирекция " Зелена система, Следствен отдел към окръжна прокуратура: От предходната година се прави инвентаризация и цялостна оценка на дървесната растителност в Борисовата градина. Изпълнихме план 1, заключен сред " Драган Цанков " и алея Яворов, алеята около клопките и тази, водеща до стадион " Българска войска ". В момента се прави вторият стадий на обект номер две - " Драган Цанков ", алея Яворов, " Цариградско шосе " и ул. " Незабравка ". До момента сме маркирали дървесната растителност, следва да бъде призната от комисия и да бъде пристъпено към унищожаване на сухите и рискови дървета.
Маркировката е в три цвята. В синьо са дърветата с съществуване на сухи клони, а с оранжева и зелена маркировка са всички дървета, планувани за унищожаване.
 Жълт код за мощен вятър у нас - температурите падат с 15 градуса Жълт код за мощен вятър у нас - температурите падат с 15 градуса
Започва внезапно захлаждане на времето. Студеният фронт ще нахлуе през нощта.Температурите ще паднат с към 15 градуса. Жълт код за рисково мощен вятър...

Обстановката след мощните ветрове в столицата е естествена, увери шефът на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община:
Красимир Димитров, шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община: Има 4 сигнала, свързани със мощния вятър. Повечето бяха за паднали клони. Имахме паднали строителни огради, пана, ламарини. Всички сигнали са признати и обработени от " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и нашата дирекция. За момента няма на никое място проблеми в София.
Ако още веднъж има мощен вятър в столицата, се предлага на строителните компании да обезопасят цялата си техника като кранове, огради. А жителите се поучават да приберат всичките си предмети от терасите, тъй като може да застрашат живота на хората.
 Четири сигнала за паднали клони поради мощния вятър в София Четири сигнала за паднали клони поради мощния вятър в София
Към момента са отработени четири сигнала за паднали клони на дървета от мощния вятър, оповестяват от пресцентъра на Столичната община.Два екипа на стълб...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР