До края на месеца Париж ще се превърне в първата

...
До края на месеца Париж ще се превърне в първата
Коментари Харесай

Париж забранява движението на електрически тротинетки по улиците на града

До края на месеца Париж ще се трансформира в първата европейска столица, която изцяло ще забрани електрическите тротинетки Dott, Lime и Tier Mobility. Трите частни оператора, които доставят тези тротинетки, от няколко дни са заети с премахването им от улиците, оповестява.

В началото на април при невиждано гласоподаване за опазване на тази услуга 90% от гласовете бяха изрично " срещу ". Въпреки това стана ясно, че единствено 7,46% от вписаните в изборните описи са си създали труда да гласоподават.

Ан Идалго, кметицата на Париж, персонално е агитирала за гласуването, като е подчертала, че премахването на тези тротинетки ще понижи " неудобствата " по улиците.

Lime ще изпрати своите тротинетки в Израел и Белгия. Dott стартира да изтегля тротинетките си в средата на юли и към този момент деактивира опцията за отдаване чартърен в приложението си. Те ще бъдат изпратени в Белгия или Тел Авив в Израел. Париж без тротинетки " ще ни накара да се усещаме необичайно ", разяснява Ксавие Мирайес, шеф по публичните въпроси на Lime.

Операторите на тротинетки разчитат, че клиентите им ще се трансферират на колела.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР