До края на месеца новото гръцко правителство ще внесе проектозакон

...
До края на месеца новото гръцко правителство ще внесе проектозакон
Коментари Харесай

Новият гръцки кабинет внася проект за намаляване на данъците

До края на месеца новото гръцко държавно управление ще внесе проектозакон за понижаване на налозите. Съобщението направи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на първото държавно съвещание след успеха на парламентарните избори в неделя. Намаления на данъците беше част от изборните обещания на неговата партия Нова народна власт.

Кабинетът ще предложи понижение с 30% в границите на две години на мощно непопулярния налог върху собствеността, въведен при започване на рецесията през 2013 година от предходния закостенял кабинет. Намеренията включват още събаряне с 8 на 100 на налог облага и понижаване на ставката върху приходите.

Нямаме и ден за губене, съобщи 51-годишният Мицотакис.
Кириакос Мицотакис- министър председател на Гърция: От през днешния ден сме призовани да победим в сложна и асиметрична война, от която съвсем всички гръцки държавни управления излязоха с проваляне - да променим модела на ръководство с единствената цел - директни и забележими резултати за възстановяване живота на нашите жители.
Волята на премиера за " възобновление на междинната класа " обаче ще би трябвало да се преценява с бюджетни икономии, означават наблюдаващи.

Страната излезе от избавителната стратегия през август предходната година, само че остава под " засилено наблюдаване ".

Изискването е за бюджетен остатък минимум 3,5% през идващите години за погашение на външните задължения. Еврозоната към този момент предизвести новия кабинет, че уговорките би трябвало да се съблюдават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР