До края на месеца ни очакват високи температури. През някои

...
До края на месеца ни очакват високи температури. През някои
Коментари Харесай

Проф. Рачев: От днес започва рязка промяна на времето, България ще заприлича на...

До края на месеца ни чакат високи температури. През някои дни ще достигнем нощни температури до 14-15 градуса, което наподобява на ранно лято. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев по Би Ти Ви.

От през днешния ден стартира внезапно усъвършенстване на времето, само че няма внезапно да стане 20 градуса. България остава в периферията на антициклон.

От север и през днешния ден, и на следващия ден ще се спуска малко по-хладен въздух, до момента в който Европа се радва на топло време, при нас е студът. Но доста скоро това ще се промени.

В неделя денят и нощта ще бъдат с идентична дълготрайност. Към морето ще остане хладно до неделя, малко е евентуално и там да има превалявания.

След вчерашния леден зимен ден в София, той сподели, че времето ще става все по-топло от понеделник.

Вчера в София си беше пълноправна зима. Цял ден беше студено и температурите едвам доближиха три градуса, и то в центъра на града, където е топлинният остров.

" Докато Европа се радва на топло време, при нас е студът. Но от другата седмица топло, хубаво, слънчево, само че изсъхнало време до края на месеца. Следващите събота и неделя чакаме доста високи температури, само че няма да има превалявания. Това е най-неприятното, тъй като имаме потребност от дъжд ", сподели още проф. Рачев.

От понеделник в Европа стартира западен транспорт на топлото време.

Очакват ни високи температури. В някои дни междинната денонощна температура ще доближава 14-15 градуса. Ще наподобява на ранно лято. Минималните температурите няма да падат под нула градуса до края на март. Засега и през идващите две седмици прогнозите са за топло, слънчево и за жалост изсъхнало време./Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР