До края на месеца България трябва да представи пред ЕК

...
До края на месеца България трябва да представи пред ЕК
Коментари Харесай

Ново предизвикателство: Ще се обединят ли политиците за общ кандидат за български еврокомисар?

До края на месеца България би трябвало да показа пред Европейска комисия номинацията си за еврокомисар. В тежката политическа конюнктура и в навечерието на следващите седми предварителни парламентарни избори - решението ще е на служебния министър председател.

 
Очаквам тези предизборни борби които започнаха в нс да имат отражение и за избора на еврокомисар. Според мен евентуално ще се стигне до решението актуалният еврокомисар Илияна Иванова да бъде новата кандидатура.
Милен Керемедчиев - някогашен зам.-министър на външните работи -

При неналичието на консенсус за решението остава опасението да се превърнем за повторно в единствената страна, която показва две номинации.

 
Надявам се този път България да изпрати едно предложение, а не както предния път две и по този метод да влезем в историята на Европейска комисия.
Милен Керемедчиев

Заради комплицираната предизборна обстановка сме изправени и пред разновидността да не успее да излъчим кандидатура, сочат анализатори.
Което значи, че мястото ще стои вакантно досега, в който съберем сила и национално единодушие и създадем кандидатура. Силно се надявам да не се стига до такава степен, тъй като сега тече полемиката за разпределение на ресори сред страните.
Теодор Славев - политолог

В изискванията на напрегната геополитическа конюнктура страната ни излъчва тревожни послания към европесйките си сътрудници, безапелационни са специалистите.  И обстановката няма изгледи да се усъвършенства, притесняват се те.

 

 
За страдание в България тази поредност от избори, седмата акция предварителна, която следва, не ни дава изгледи, че ще вървим към непоклатимост. Моите упования са да имаме още по фрагментиран 51-ви парламент.
Теодор Славев

Поредица от стратегически и тактически неточности са главните аргументи за тежката вътрешно политичекса рецесия, съгласно анализаторите. И следващите избори на есен надали ще са решението.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР