До края на месеца България ще поиска първото плащане от

...
До края на месеца България ще поиска първото плащане от
Коментари Харесай

До края на август България ще заяви първото искане за плащане по Плана за възстановяване

До края на месеца България ще изиска първото заплащане от Брюксел по Плана за възобновяване и резистентност за 1.3 милиарда евро.

След това Европейска комисия има период от 2 месеца да направи разглеждане, а парите се чакат наесен.

Това разгласи пред NOVA вицепремиерът по ръководство на еврофондовете Атанас Пеканов.

Tой посочи, че служебният кабинет първо ще ревизира дали всичко е правилно по документите, с които ще се желаят парите и едвам тогава ще бъда направено настояването.

В последните дни от мандата си кабинетът " Петков " разгласи, че е подписано съглашение за Оперативни договорености с Европейската комисия, което е последното належащо съглашение преди България да подаде публично искане за приемане на средства по механизма.

Пеканов укори предходните ръководещи, че са приели единствено 1 от общо 22 закона, което е изискване за второто заплащане, което би трябвало да се получи в края на годината.

Пое ангажимент при сформирането на новото Народно заседание да работи по убеждаването на депутатите, че би трябвало да одобряват тези текстове незабавно.

" Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, вършим всичко допустимо нещата да се случат в период ", съобщи Атанас Пеканов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР