До края на месец юли се удължава епидемичната обстановка у

...
До края на месец юли се удължава епидемичната обстановка у
Коментари Харесай

Удължават до края на юли епидемичната обстановка у нас

До края на месец юли се удължава епидемиологичната конюнктура у нас. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на ексклузивен брифинг на Оперативния щаб в Министерския съвет.  Целта е да се резервира опцията според от  развиването на епидемиологичната конюнктура здравният министър да издава заповеди за понижаване на равнището на разпространяване на болестта, изясни самият той.

И още - ускорява се контролът по съблюдаване на епидемиологичните ограничения. Областните шефове ще имат опцията въз основата на сериозен разбор на обстановката, да понижат до най-малко организирането на всеобщи мероприятия. 

" Днес, най-късно на следващия ден ще са ясни страните от Европейски Съюз и Шенгенското пространство, както и жители на трети страни, които ще могат да влизат в България, само че ще бъдат сложени под 14-дневна карантина ", разясни Ананиев. Предстои той да издаде и съответната заповед.

Междувременно, Националният действен щаб ще продължи ежедневните утринни срещи при премиера, при които ще се прави анализ на епидемиологичната конюнктура в страната. 

" Ще се следи за броя на лицата, носители на вируса, тези, които са настанени в болнични заведения, както и тези под домашна карантина и не на последно място броят на инфектираните медици ", добави здравният министър Кирил Ананиев. 

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев още един път изясни кои хора могат да си разрешат да не носят маски в затворени пространства. Вече публично е регламентирано, че това са представители на събития, водещи на излъчвания и водещи на вести.  

Здравният министър разгласи, че има 15 души с позитивен тест на ковид от екипа на футболен клуб " Черно море ", измежду които футболисти, треньор и масажисти. Има и четирима футболисти с позитивен тест от " Царско село ". По думите на Ананиев, по всяка възможност болестта е пристигнала извън, а не от самия мач.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР