До края на месец септември Община Варна обявява обществена поръчка

...
До края на месец септември Община Варна обявява обществена поръчка
Коментари Харесай

Нови паркоместа, музикален фонтан и площади с цветя, са част от предстоящите промени в квартал на Варна

До края на месец септември Община Варна афишира социална поръчка за инженеринг на реконструкцията на ул. „ Александър Стамболийски “. Тя минава през кв. „ Чайка “ и свързва булевардите „ Васил Левски “ и „ Княз Борис I “. Общата повърхност на обекта е 27 хиляди кв. м, като се възнамерява той да коства към 11 млн. лева, оповестиха от общината.

Проектът планува благоустрояване на улицата с дължина към 520 м. Ще се изградят нови паркоместа, нова настилка, тротоари, налична градска среда, велосипедна инфраструктура, стоянки за споделени колела и други Предвижда се създаване на зони за отдих и две фитнес площадки навън, налични за хора с увреждания, детска зона, беседка, комбинирани детски уреди и зона за разнородни игри. Площадките и зоните за деца и спорт ще бъдат благоустроени и озеленени.

Входно-изходните кръстовища ще претърпят промени, като се построи кръгово придвижване и се усъвършенства транспортният поток. Подмяна на улично осветяване, възобновяване на ландшафта по пешеходната зона и предблоковите пространства са също детайли от плана. Тъй като улицата е покрай стадиона, се планува създаване на площадно пространство със алегорична арка, сложена в тревен кръг и музикален шадраван с диаметър 6 метра.

Ще има и нова ВиК мрежа, отводнителни уреди, ново улично осветяване, замяна на кабелни трасета и слагане на видеонаблюдение по цялата улица. В южната част на пешеходната зона ще се построи площад на цветята с централна цветна комбинация.

Проектът се осъществя по Инвестиционната стратегия за общински планове на Министерството на финансите, по която Варна може да получи до 100 млн. лева Две седмици преди да стартира реконструкцията, Община Варна ще осведоми жителите за краткотрайната организация на движенето, която ще се вкара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР