До края на месец септември би трябвало да бъдат изплатени

...
До края на месец септември би трябвало да бъдат изплатени
Коментари Харесай

Премиерът: Имаме много големи системни проблеми с превенцията

До края на месец септември би трябвало да бъдат изплатени компенсациите на потърпевшите след наводненията семейства. Това сподели в " Събуди се " по NOVA министър-председателят Николай Денков във връзка наводнението по Южното Черноморие.

" Имаме доста огромни систематични проблеми с предварителната защита, желая да работим по нея ", добави той.

По думите му след бедствието страната е реагирала бързо и по най-хубавия вероятен метод.

Денков разяснява и това ще има ли нарастване на пенсиите от 2024 година Той уточни, че политическият консенсус е към така наречен швейцарско предписание и нарастването ще е обвързано с икономическите индикатори у нас. Тече полемика за повдигането на минималната работна заплата. Тя ще бъде обвързана и с парите за втора година майчинство. „ Ще внесем бюджет, който оптимално да балансира несъответствията ", сподели още министър-председателят.

Той съобщи, че не вижда съображение понижената ставка на Данък добавена стойност за ресторантьорите да остане в действие. По думите му броят на туристите у нас е огромен и няма причина 9-те % налог да продължат да работят.

Премиерът разяснява и кадър, запечатал по какъв начин той и президентът Румен Радев си приказват на трибуната на „ Мача на вярата ". Денков призна, че диалогът е бил за " проблемите, които би трябвало да решаваме дружно ". „ Когато се приказва за престрелки, желая да кажа, че това не е правилно. Много дълго време имаше залпове единствено от едната страна към другата. Надявам се този интервал да е завършил и да си приказваме, тъй като имаме какво да вършим дружно ", сподели още министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР