До края на месец май, след допитване до местната общност,

...
До края на месец май, след допитване до местната общност,
Коментари Харесай

До края на май Община Мездра приема предложения от селските кметове относно Инвестиционната програма за 2022 г.

До края на месец май, след допитване до локалната общественост, кметовете и кметските наместници на обитаеми места би трябвало да внесат оферти в Община Мездра кои обекти желаят да бъдат включени в Инвестиционната стратегия за 2022 година Този краен период сложи кметът на общината Иван Аспарухов на своите сътрудници на обичайния Ден на кмета.
Аспарухов благодари на селските управници за основаната организация, взаимно с Общинската администрация, по време на подготовката и произвеждането на изборите за народни представители за Народно заседание на 4 април 2021 година
Кметът на Мездра похвали отдел „ Местни доходи “ за положителната събираемост на локалните налози и такси, която през предходната година за пръв път е надхвърлила 2 000 000 лева, а през първото тримесечие на тази година е със 700 хиляди лева повече в съпоставяне със същия интервал на 2020 година
В околните дни ще стартира поетапна замяна на една част от съдовете за твърди битови боклуци. За задачата Община Мездра е закупила 200 броя самостоятелни кофи за боклук и 70 броя пластмасови контейнери вид „ Бобър “. Ще бъде обновена и схемата за разполагане на контейнерите в обитаемоте места.
Аспарухов настоя кметовете и кметските наместници да засилят своята контролна активност по отношение на поддържането на чистотата в обитаемоте места и противозаконния рандеман на дърва за огрев. В тази връзка той акцентира, че единствено през предходната година Общинско дружество „ Чистота “ е премахнало 17 нерегламентирани сметища на територията на общината. Недобросъвестни жители обаче не престават да изхвърлят боклуци на неразрешени за това места. Необходимо е да бъде уплътнена работата и на общите служащи, отпуснати на кметствата от Община Мездра.
Заместник-кметът „ Икономическо развиване, обществени и филантропични действия “ Нели Минева потърси подпомагане от селските кметове при доставката на храната до потребителите, които употребяват обществената услуга „ Топъл обяд “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР