До края на май за обществено обсъждане ще бъдат предложени

...
До края на май за обществено обсъждане ще бъдат предложени
Коментари Харесай

Специален фонд ще поема лечението на здравно неосигурените

До края на май за публично разискване ще бъдат препоръчани нови разновидности за ръководство на здравната система. Това сподели във Варна министър Кирил Ананиев, предава Българска телеграфна агенция.
Два разновидността към този момент са подготвени, като се работи и по трети. Ананиев посочи, че нито една от разработките няма да планува внезапни промени, защото системата е консервативна и не трябва да се подлага на земетресения. Той добави, че за обслужването на здравно неосигурените пациенти евентуално ще бъде основан специфичен фонд, който да поеме този вид разноски.
Задълженията на лечебните заведения в страната доближават 500 млн. лв., сподели министърът. Той посочи, че в тези с най-тежко финансовото състояние към този момент се ползват оздравителни проекти. Така се работи в Ловеч, Враца, а евентуално през идната седмица ще бъде направена сходна стъпка и в Националната кардиологична болница, сподели Ананиев.
До края на идната седмица министерството ще бъде готово с общи правила за финансово ръководство и надзор на държавните лечебни заведения, сподели още Кирил Ананиев. По думите му създаването ще бъде препоръчана и на общините, които могат я ползват в здравните заведения, които ръководят.
До края на годината би трябвало да бъде подготвен планът за национална здравна електронна система. Според Ананиев това ще даде опция през 2019 година да стартира възлагането на публичните поръчки по осъществяването на плана.
Във Варна през днешния ден министърът на опазването на здравето участва на открит медицински съвет за показване доклада на университетската болница "Св. Марина " за 2017 година Заведението е завършило годината без отговорности към страната, общината и личния състав. Със лични средства болничното заведение е купувала инсталация и е ремонтирала няколко клиники. Предстои в нея да бъде построена ангиографска лаборатория за лекуване на мозъчно-съдови болести, както и да бъде купена още съвременна инсталация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР