До края на май времето ще запази неустойчивия си характер,

...
До края на май времето ще запази неустойчивия си характер,
Коментари Харесай

Какво ще е времето до края на май?

До края на май времето ще резервира неустойчивия си темперамент, като ще предложи от всичко – пролетни превалявания, гръмотевични стихии и много слънце. По-голямата част от разстройствата ще са в западната половина на страната, до момента в който на изток слънчевите дни ще са повече. Периодът е с нараснал риск от градушки.

В понеделник облачността ще е променлива - от рано в западните региони, а по-късно и в някои централни ще има превалявания. Условия за гръмотевични процеси в хода на денонощието – единствено в Югозападна България. Дневните температури ще са в интервала 22-27 градуса.

Вторник и сряда ще е слънчево в часовете преди обяд. След това до вечерта ще се развиват гръмотевични облаци с къси, краткотрайно интензивни, местни дъждове. Температурите ще се покачат с градус-два и ще се движат сред 23 и 28 градуса. В четвъртък и петък пролетни гръмотевични превалявания ще има на доста места в страната. Дневните температури ще са без особени съмнения – по-често в диапазона 20-25 градуса, предава Нова тв.

През почивните дни след празничния 24 май ще е преобладаващо слънчево с краткотрайни нараствания на облачността в часовете следобяд. По-съществен дъжд е вероятен в неделя в Югозападна България.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР