До края на май ще бъде завършен българският участък на

...
До края на май ще бъде завършен българският участък на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов инспектира строежа на Балкански поток

До края на май ще бъде приключен българският сектор на газопровода " Балкански поток ". Това заяви министър председателят Бойко Борисов, който инспектира строителството на тръбата в региона на Долни Дъбник. От думите на Борисов стана ясно още, че той не чака американските наказания към " Турски поток " да обиден българския сектор. По първите приключени 11 километра от " Балкански поток " към този момент влиза съветски газ в България напълно през Турция.

По 5 километра дневно се работи по газопровода " Балкански поток ", строи се на цялостни обороти, установи министър председателят. 400 са служащите на обекта, 100 от тях италианци, наети са и български подизпълнители.
Бойко Борисов, министър-председател: 18 хиляди тръби, още 3500 са на бургаското пристанище, които с по две влакови композиции дневно. Понеже не смогват с влакове, докарват и с камиони. На над 215 км ей по този начин, са разстанени тръбите. На другите, виждате, по американска технология се заварва.
Трасето на газопровода минава през територията на 11 области, а сега се работи по 45-километровия сектор на територията на област Плевен. Резултатите са повече от забележими, изрази удовлетворение министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
Теменужка Петкова, министър на енергетиката: По цялото това трасе от 150 км се работи интензивно, по този начин както планува договорът, до края на месец май би трябвало да бъдат построени първите 308 км.
Премиерът инспектира градежа на газопровода и с хеликоптер като се закани фрагментите да бъдат изпратени на президентите на Съединени американски щати и Русия, с цел да видят напредъка. Преди месец съветският президент упрекна София, че бави съзнателно плана.

Борисов разяснява и тематиката за американските наказания за " Турски поток ", като по думите му, България няма да бъде наранена от това, тъй като у нас потокът се назовава Балкански.
Бойко Борисов, министър-председател: Не съм се крил от американските наказания, отишъл съм в Белия дом да кажа вижте - санкционирайте си тези, които имат някаква виновност, ние сме спазили всички процедури, най-прозрачни, 1 милиарда по-евтин вършим в сравнение с бяха процедурите на " Южен поток ".
Друг предпочитан обект за държавното управление - автомагистрала " Хемус ", също напредва. Премиерът се убеди, че няма сектор от нея, по който да не се работи. Всичко належащо е обезпечено и това прави построяването й необратимо - сподели Борисов.
Бойко Борисов, министър-председател: Има ли я " Хемус ", " Тракия " ще се облекчи. Няма да ходите от Ришкия проход да слизате на " Тракия ", ще пътувате непосредствено. Това ще е доста добре за бизнеса и за туризма.
Въпреки компликациите, които срещат строителите, поради релефа и подпочвените води, Борисов чака до ноември да се стигне до Търговище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР