До края на март приказка за отваряне на Европа няма.

...
До края на март приказка за отваряне на Европа няма.
Коментари Харесай

Борисов: Европа няма да отвори до края на март, очаква се трета вълна на заразата

До края на март приказка за отваряне на Европа няма. Очаква се трета вълна (б.р. от ковид) и доста тежки рестрикции. Коледа и Нова година би трябвало да бъдат в най-тесен фамилен кръг, по този начин е във всички европейски страни - това обяви премиерът Бойко Борисов след края на последното за годината съвещание на Европейския съвет в Брюксел. Никой от европейските водачи не чака нормализиране на ситуацията до месец март. Предстоят още няколко месеца рестрикции на целия континент. Ваксините са извънредно значими за справяне с пандемията. В България сме подготвени да ги посрещнем, имаме и нужните фризери за съхранението им, показа още министър председателят в послание на фейсбук страницата си.
Бих желал да съм по-голям оптимист, само че от това, което слушам от сътрудниците, прогнозите са, че излизането от рецесията може да се чака август-октомври следващата година, в случай че се реализира 70 на 100 имунизиране на популацията на Европейски Съюз, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

На последното за годината съвещание на водачите от Европейски Съюз най-накрая е било реализирано и съглашение по бюджета на Европейски Съюз. " На Европейския съвет се договорихме за новия бюджет на Съюза за идващите седем години. С доста взаимни отстъпки успяхме да се споразумеем. ", заяви още Борисов.

Премиерът заяви, че Европейски Съюз дава още три месеца преди взимането на нови решения, свързани с държанието на Турция в Източното Средиземноморие. Като член на Европейски Съюз ние поддържаме нашите другари от Гърция и Кипър. Настояваме да се намерят дипломатически решения с Анкара по този проблем, който е бизнес проблем - рандеман и облаги от газ, добави той.
Борисов уточни, че Турция напълно извършва съглашението си с Европейски Съюз за мигрантите. По неговите думи нарушаването на договорите и провокативното придвижване на военни и други плавателни съдове не е от изгода.
По мотив друга реализирана от Европейския съвет договореност - за повишение на климатичната цел на общността от 40 на 55% министър председателят отбелязва, че Европейски Съюз планува помощ за страни като България, подвластни от въглищата. Освен нашата страна, Унгария, Чехия, Полша и страни от Западните Балкани също употребяват изгарянето на въглища за извличане на сила. Вече се работи по правене на проект със специфични принадлежности, добавя Борисов.
Има време гладко, бързо, с доста разсъдък и оценяване на нашите енергийни благоприятни условия, дружно с Европейска комисия, да действаме, съобщи министър председателят. Той посочи, че е било прието газа да бъде горивото на прехода. В доста страни атомните централи са тематика табу, само че Франция като нас желае да продължи това произвеждане, тъй като е напълно без нездравословни излъчвания, посочва още министър-председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР