До края на март Община Варна ще върне на държавата

...
До края на март Община Варна ще върне на държавата
Коментари Харесай

Община Варна ще върне на държавата акциите от Пловдивския панаир, обещаха Коцев и Богданов

До края на март Община Варна ще върне на страната акциите от Пловдивския панаир. Това стана ясно измежду срещата на кметът на Варна Благомир Коцев и министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, след която те дадоха изказване пред медиите. Министърът напомни, че общината е получила безплатно акциите на Пловдивския панаир, с цел да ги трансферира в частното сдружение, което стопанисва така наречен „ Дупка “ в центъра на Варна. Има решение на Общинския съвет, което от години не е изпълнено, уточни министър Богданов, съгласно което акциите да бъдат върнати на страната и изрази задоволеност, че има разбирането на новото управление на общината за връщането на акциите.

Кметът Благомир Коцев съобщи, че Община Варна работи интензивно по разрешаване на проблема с така наречен Дупка. По думите му, в границите на тази година се чака разпродажба на сдружението, което значи, че Общината ще влезе във притежание на територията, която е към 3 декара. На терена има и близо 900 квадратни метра, които са частна благосъстоятелност. Администрацията към този момент води диалози със притежателя им, по отношение на решение на проблема, изясни кметът. Според него единият метод е притежателят да осъществя собствен обект на терена си, само че той не би бил допустим за общината, а другият метод е общината да компенсира притежателя – въпроси, по които към момента се дискутира.

Обещах на варненци, че ще се допитам до тях по какъв начин да се действа във връзка с Дупката, напомни Коцев и посочи, че или ще бъде направено необятно публично разискване по тематиката или локален референдум, с цел да се чуе волята на жителите.

Кметът заяви още, че се водят диалози и с Министерството на външните работи по отношение на постройката на бившето Руско консулство в града. Дал съм инструкции да се изпрати писмо, с което Община Варна да изиска от Външно министерство ръководството или собствеността на терена, сподели Коцев. По думите на кмета, тази постройка би била подобаваща да се употребява от Регионалната библиотека „ П. Славейков “ в града предвид на площите, които им трябват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР