До края на март месец ни очакват още една-две зимни

...
До края на март месец ни очакват още една-две зимни
Коментари Харесай

Зимната обстановка остава още малко

До края на март месец ни чакат още една-две зимни ситуации, които ще ни се желае да се върнем обратно в хубавите зимни дни. Такава прогноза направи синоптикът Анастасия Стойчева в утринния блок на Българска национална телевизия.
Още малко има от зимната конюнктура, би трябвало да имаме самообладание, денят е към този момент много дълъг и температурите ще бъдат разнообразни, сподели още Анастасия Стойчева. Температурите, макар че ще се покачват, те в този момент са толкоз ниски и с покачването ще се приближат до присъщите за март температури.
 Очаква ни неприятно време до началото на април, планува проф. Георги Рачев Очаква ни неприятно време до началото на април, планува проф. Георги Рачев
Малко снежец вали в Благоевград. В западна България ще бъде по-светло и топло през днешния ден. От на следващия ден стартира съществено влажно време. Никога не е...
Досега количествата на преваляванията за март в огромна част от Северозападна България надвишават два пъти нормите. В Североизточна България много се събраха количествата от превалявания, на югоизток също, само че по-малко по Черноморието и като цяло вървим в месец малко над нормите. Това не е изненада, въпреки всичко снежната завивка не може да  бъде дълготрайна и в края на седмицата снегът ще се стопи бързо.
По старопланинското било има спомагателна снежна завивка от малко повече от 20 см. За това има нараснала лавинна заплаха. За на следващия ден разходките в планината са недобра концепция. Ако на следващия ден някои пътува да се съобрази със зимната конюнктура - ще бъде облачно и ще вали сняг. 
Нормално е за март месец да има повече слънце, само че да усещаме и зимата. Валежите ще спрат до към обяд и слънцето ще се покаже. През последните дни от седмицата снежната завивка ще се стопи, ще стартира покачване на температурите. Петък, събота и неделя ще бъдат по-приятни дни. Поне към този момент не се вижда нещо притеснително края на месеца. 
Всъщност, за почивните дни се чакат температури до 14-15 градуса в най-топлите часове от деня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР