До края на март идната година фирмите, регистрирани по ДДС,

...
До края на март идната година фирмите, регистрирани по ДДС,
Коментари Харесай

Бизнесът негодува за смяната на касовите апарати

До края на март идната година компаниите, регистрирани по Данък добавена стойност, би трябвало да сменят фискалните си устройства. Целта е да се следи в действително време всяка комерсиална интервенция, с цел да се пресече укриването на налози.
Според бизнеса, новите правила ще нанесат удар върху него и най-вероятно ще доведат до повишение на цените на доста услуги или до редуциране на работна ръка, оповестява Българска национална телевизия.

С новите правила всяка издадена касова записка ще бъде регистрирана в действително време в Национална агенция за приходите. За задачата е нужно компаниите да закупят нов уред или да подменят софтуера на настоящия си. Над 300 млн. лв. губи хазната годишно от неотчитане на обороти, което постанова въвеждането на новите правила, споделят от Национална агенция за приходите.

Оценките на бизнеса демонстрират, че към 200 хиляди фискални устройства би трябвало да бъдат сменени. Цената им сега е сред 150 и 500 лв.. Новите правила ще костват на бизнеса сред 40 и 100 милиона лв., пресмятат от сектора. От Национална агенция за приходите дадоха отговор на тези сметки по този начин:
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР