До края на март догодина ЕС ще разполага с достатъчно

...
До края на март догодина ЕС ще разполага с достатъчно
Коментари Харесай

Необходимо е в ЕС да се обсъди задължителна ваксинация за ковид

До края на март следващата година Европейски Съюз ще разполага с задоволително дози ваксина против коронавирус от производителите " Пфайзер " и " Модерна " за слагането на спомагателни дози на към този момент ваксинираните. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя добави, че е належащо в Европейски Съюз да бъде разисквана опцията за въвеждане на наложително имунизиране срещу новата болест. Фон дер Лайен още веднъж прикани европейците да се имунизират и означи, че ситуацията се утежнява там, където ваксинираните са малко. По нейните думи може да се чака от 13 декември в Европейски Съюз да стартира имунизирането и на децата.

Председателят на Европейска комисия разясни, че в случай че учените открият потребност съществуващите ваксини да бъдат изменени поради появяването на нови варианти, ще бъдат нужни 100 дни за подготовката на усъвършенстваните препарати. По нейните думи към момента 1/3 от европейците, които могат да се имунизират, не са го създали и това е прекомерно висок дял, тъй като множеството от тези хора не отхвърлят имунизацията по здравословни аргументи.

Досега в Европейски Съюз са имунизирани 66 на 100 от популацията, посочи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис. По нейните думи появяването на варианта Омикрон на вируса на коронавирус акцентира още веднъж потребността от имунизация.

Европейска комисия одобри през днешния ден рекомендация, която планува страните от Европейски Съюз да правят оценка всеки ден рестриктивните мерки за пътешестване поради появяването на нови вирусни варианти. Комисията предлага страните да възобновят осведомителните акции за имунизация и да ги съобразят с националните информационни тактики.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР