До края на март България ще разполага с линейки за

...
До края на март България ще разполага с линейки за
Коментари Харесай

България ще разполага с линейка за тежки терени

До края на март България ще разполага с коли за спешна помощ за тежки терени.

Първата офроуд кола за спешна помощ е напълно дело на доброволци. Тя освен ще оказва здравна помощ на потърпевши в труднодостъпни места, само че ще доставя медикаменти и хранителни артикули на хора, които бедстват в откъснати райони. Георги Влайков е един от основателите за основаването на избавителната офроуд кола за спешна помощ. Целта е да се реагира бързо и съответно при произшествия в труднодостъпни места в планините.

„ Да кажем за пожара в Югово предходната година е доста добър образец. Тогава имаше ужасно доста хора на терен и един подобен автомобил може да обезпечи долекарска помощ в мъчнопроходим терен”, сподели Георги Влайков, ръководител на съдружие „ Аварийно спасяване”- Пловдив.

Автомобилът коства 30 000 лв. и е закупен с пари от дарения. Нужни са още към 8000 лв. за здравно съоръжение.

„ Ще има дефибрилатор, ще има носилка, която е подобаваща за пещерно и хеликоптерно спасяване”, съобщи Георги Влайков, ръководител на съдружие „ Аварийно спасяване” в Пловдив.

Офроуд колата за спешна помощ ще икономисва скъпо време и за потърпевшите и за спасители, които в този момент вървят с километри пешком в планински местности, с цел да отрият нуждаещите се.

„ Всички желаеме хеликоптерно избавяне в България. За страдание може би няма да се случи толкоз бързо, колкото ни се желае. Идеята е, че един подобен автомобил би бил помощен за една такава дейност”, сподели Влайков.

В колата за спешна помощ ще работят - водач и двама парамедици, също доброволци.

Те са решени да оборудват 4 сходни офроуд коли за спешна помощ за Южна България и да закупят още толкоз за Северна България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР