До края на март 185-членен съвет трябва да изготви препоръки,

...
До края на март 185-членен съвет трябва да изготви препоръки,
Коментари Харесай

Франция бавно отваря дебата за евтаназията

До края на март 185-членен съвет би трябвало да изготви рекомендации, въз основата на които френският парламент да предприеме следващи стъпки
Дебатът за асистираната гибел във Франция ще бъде подхванат съществено, откакто страната даде старт на необятно разискване по тематиката. До края на март 185-членен съвет ще заседава и би трябвало да изготви рекомендации, въз основата на които френският парламент да предприеме следващи стъпки, оповестява Българска телеграфна агенция.

Началото на работата е сложено през вчерашния ден, в наличието на премиера Елизабет Борн.  " Едва ли има по-деликатен и сериозен въпрос от този, който ви е предоставен. Но ние не можем да пренебрегнем ситуацията на тези, които желаят дейна помощ в края на живота си ", разяснява тя.

Във Франция е неразрешена дейната евтаназия, т.е. даването на гибелен медикамент на човек. Законни са пасивната евтаназия посредством изключване на поддържаща живота инсталация и непряката евтаназия, при която се ползва мощно болкоуспокояващо със непряк резултат ускорение на гибелта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР