До края на летния сезон предстоят над 6 000 проверки

...
До края на летния сезон предстоят над 6 000 проверки
Коментари Харесай

Над 6000 проверки с таен клиент ще има това лято по Черноморието

До края на летния сезон предстоят над 6 000 инспекции на заведения за хранене, нощни заведения, магазини, атракциони, паркинги и други по Черноморието, оповестиха от НАП-Варна за Moreto.net

Под интензивно наблюдаване към този момент са сложени стотици обекти по крайбрежието, като ще се прави всекидневен мониторинг на тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета.

В рамките на акцията, при осъществяването на контролни покупки, ще се ползва способът „ скришен клиент “. Данъчните инспектори ще вършат и очевидни наблюдения, при които за избран интервал от време ще се наблюдават продажбите и резултатите ще се съпоставят с предишни интервали. От Национална агенция за приходите ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на приходната организация, с цел да открият рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. По време на акцията ще се следи и дали сезонните служащи имат контракти, регистрирани в Национална агенция за приходите, както и дали работодателите им ги обезпечават на действителното им заплащане.

В лятната си контролна акция за съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие ще се включват и командировани фискални инспектори от вътрешността на страната.

Основната цел на приходната организация е възстановяване на фискалната дисциплинираност, увеличение каузи на бизнеса, който непринудено съблюдава разпоредбите, обезпечаване на равнопоставена бизнес среда и отчитане на действителни обороти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР