До края на календарната 2023 година времето ще остане спокойно,

...
До края на календарната 2023 година времето ще остане спокойно,
Коментари Харесай

Мъгливо, без валежи в новогодишния уикенд

До края на календарната 2023 година времето ще остане умерено, относително безшумно, без превалявания и с по-високи от нормалните за сезона температури.

В събота преди обяд на доста места в равнините ще е мъгливо, като има условия видимостта да е пожена по-продължително. Ще се натрупват замърсители в ниските атмосферни пластове в градските котловини. Денят ще е с повече разкъсвания на облачността в Северна България. Дневни температури - сред 9 и 14 градуса, по-ниски в мъгливите региони.

Последният ден на годината ще е с условия за намалена видимост на разсъмване, слънчево време от сутринта в Северозападна България, от обяд нататък - и на други места в Северна България. Температурите ще останат с леки съмнения в същия диапазон - следобяд сред 8 и 13-14 градуса.

Новогодишната нощ ще е съвсем без превалявания. Такива са вероятни единствено на изолирани места в Югоизточна България. Около среднощ в доста региони ще е мъгливо. Температури точно на Нова година – сред 2 и 7-8 градуса, по-високи на Изток - до 7-8.

На 1 януари - мъгли на разсъмване, променлива облачност следобяд с краткотрайни разкъсвания, по-съществени в западната половина на страната. Дневни температури - в интервала 9-14 градуса, по-ниски в мъгливите региони и малко по-високи към крайбрежието и в Югоизтока.

Първата седмица на 2024 година ще е с променлива облачност. Първата валежна конюнктура ще е размит леден атмосферен фронт на 2-3 януари с краткотрайни превалявания от дъжд, с допустима нищожна гръмотевична интензивност в Югоизтока и със сняг високо в Рило-Родопския масив. Валежи най-вече от дъжд ще има и към празниците Йордановден и Ивановден. Тогава и дневните температури за следващ път в студения сезон ще се покачат до съвсем пролетни равнища – в всекидневно топлите региони до 16-17 градуса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР