До края на живота на това правителство няма да има

...
До края на живота на това правителство няма да има
Коментари Харесай

Костадин Филипов: До изборите в Северна Македония няма да има решение за конституционните промени

До края на живота на това държавно управление няма да има решение в Република Северна Македония за конституционните промени. Това мнение изрази журналистът Коста Филипов по БНР. Зад концепцията за европейска интеграция на страната стои точно изискването за гласоподаване на конституционните промени и вписването на българите в главния закон.

" Предварителните периоди, които бяха дадени, до края на годината - изключено. До парламентарните избори няма да има решение ". 

Той разяснява идните постоянни парламентарни избори в Северна Македония, които ще се проведат през май идната година. Филипов съобщи, че в никакъв случай не е виждал по-ожесточено опълчване сред ръководещи и опзиция. Според него предизборната акция тече през последната година - година и половина:

" За опозицията акцията стартира преди 2 години, когато се организираха локалните избори и когато ВМРО-ДПМНЕ като съпротива завоюва преобладаващото болшинство от кметските места в страната и имаше доста предимство в общинските препоръки. Това сътвори усещането у водача Мицковски, че страната се намира на предизборна вълна и че вятърът духа в платната на неговата политическа партия. Той обвързваше всяко значимо политическо решение за страната, в което неговите депутати в Народното събрание трябваше да вземат участие, с изискването за предварителни парламентарни избори. Християн Мицковски лягаше и ставаше с концепцията за избори. Вече виждам едно утешение на този терен на Мицковски ". 

От друга страна, означи Коста Филипов, залогът за спечелването на изборите за ръководещите е доста огромен, с цел да продължат досегашната линия. Според него те го вършат с едно малко ненужно самочувствие. Те се готвят за победа, въпреки че тя не е по никакъв начин сигурна, изрече мнението си журналистът. 

По думите му има прочут отлив на електорална поддръжка към Социалдемократическия съюз на РСМ. От друга страна към момента продължава трупането на мускули от страна на опозицията ВМРО-ДПМНЕ, добави той, като цитира анкети на разнообразни институции в страната, които дават известно преимущество на ВМРО-ДПМНЕ. Вече се обрисуват някои възможни рискове пред пътя на ВМРО-ДПМН към властта, счита Коста Филипов.

За него забавното е, че въпреки всичко политическите сили се споразумяха изборите да бъдат извършени от така наречен техническо държавно управление. Сегашният ръководител на Народното събрание ще бъде длъжностен министър председател, акцентира той. 

Стево Пендаровски ще се кандидатира на изборите за президент на 24 април, изрично съобщи Филипов след персонална преписка с него. По думите му Пендаровски води своята предизборна акция за втория президентски мандат още от първия ден, откогато е станал държавен глава на страната. Още от първия ден той деликатно, само че редовно си водеше акцията по този начин, че като пристигна моментът за идващите избори - той още веднъж да ги завоюва, разяснява журналистът. Той означи още, че ВМРО-ДПМНЕ още не е оповестило своя претендент. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР