До края на годината - т.е. до няколко седмици -

...
До края на годината - т.е. до няколко седмици -
Коментари Харесай

Косово подава молба за членство в ЕС до края на годината

До края на годината - т.е. до няколко седмици - Косово ще подаде публична молба за участие в Европейския съюз, разгласи президентът на страната Вьоса Османи в Тирана, където взе присъединяване в конференцията на водачите на Европейския съюз и Западните Балкани.

В албанската столица Османи и сръбският ѝ сътрудник Александър Вучич потвърдиха уговорката си към разговора за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина под егидата на Брюксел, съобщи БНР.

Европейската комисия е изготвила нов план за възстановяване на тези връзки с явен график на дейностите, които всяка от двете страни би трябвало да предприеме, заяви организация Ройтерс, като се базира на почитан европейски посланик, поискал анонимност. По думите му планът не изисква " цялостно признание " на косовската самостоятелност, а " цялостна нормализация " на връзките сред Сърбия и Косово.

Комисията чака, че двете страни ще реализиран дефинитивно съглашение след по-малко от година и по този начин ще преодолеят главната спънка за консолидираното си в Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР