До края на годината страната ни може да потърси заем

...
До края на годината страната ни може да потърси заем
Коментари Харесай

България може да потърси заем по инструмента SURE до края на 2020-а

До края на годината страната ни може да потърси заем по европейската скица за подкрепяне на заетостта SURE, удостовери пред БНР министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. 

По думите ѝ ще прибегнем до поемането на дълг, в случай че бъде привършен обезпечения един милиард лв. за схемата 60/40. 

" Към момента сме изхарчили от този 1 милиарда, с който беше повишен бюджетът на фонд " Безработица ". Вторият дизайн на мярката 60/40, който ще работи до 30 септември се чака да ни коства към 500 млн. Така че според от плановете, които ще създадем през месец септември, ще преценим дали ще имаме потребност от спомагателни средства, които да вземем под формата на заем от инструмента SURE “, уточни тя в изявление за предаването " Преди всички ". 

" Втората половина на септември се чака последваща актуализация на бюджета ", заяви още Деница Сачева. Тогава държавното управление приготвя нова серия от ограничения за преодоляване на covid-кризата, в това число и подкрепяне на фамилиите, в случай че се наложи затваряне на учебни заведения и детски градини поради пандемията. 

Предвидената 3-месечна помощ по 50 лева за пенсионерите при нужда ще бъде удължена, в случай че има тежка здравна рецесия и спомагателни ограничаващи ограничения, анонсира още общественият министър. 

Сачева съобщи, че се следи непрексънато намаляващ брой на регистрирани в бюрата по труда и уточни какви са ограниченията против безработицата: " На първо място това е мярката 60/40, която съумя да резервира съвсем 200 хиляди работни места до този миг. 171 млн. лева са изплатени на работодателите за това да запазят чиновниците си ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР