До края на годината ще стане достъпна в няколко регионаНова

...
До края на годината ще стане достъпна в няколко регионаНова
Коментари Харесай

Mozilla тества собствена VPN услуга

До края на годината ще стане налична в няколко района

Нова VPN услуга от Mozilla ще се предлага на пазара против месечен абонамент от 5 $
(снимка: CC0 Public Domain)

Mozilla, разработчик на браузъра Firefox, стартира бета проби на лична VPN услуга „ Firefox Private Network ” . Към момента в тестовата стратегия могат да вземат участие консуматори от Съединени американски щати, само че до края на годината услугата ще стане налична и в няколко други района .

Потребителите могат да свържат към VPN (частна виртуална мрежа) до пет устройства, работещи под ръководство на Windows, Android или iOS. Засега Mozilla не е оповестила поддръжка на платформи macOS и Linux, само че възнамерява да направи това в бъдеще.

Достъпът до услугата е въз основата на заплатен абонамент на стойност 5 $ на месец, което е общоприета цена за сходни VPN оферти от други снабдители.

След излизане от етапа на бета тестванията, Firefox Private Network ще стане изцяло независим артикул и ще се предлага под името Mozilla VPN.
още по тематиката
В плана взе участие и и шведският разработчик на частна виртуална мрежа Mullvad VPN, а свързването става по протокол WireGuard. Потребителите ще употребяват услугата посредством сървъри, ситуирани в 30 страни по света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР