До края на годината ще продължи да действа мярката 60/40

...
До края на годината ще продължи да действа мярката 60/40
Коментари Харесай

Удължават мярката 60/40 до края на годината

До края на годината ще продължи да работи мярката 60/40 за подкрепяне на потърпевшия от коронакризата бизнес у нас. Предвижда се срокът на деяние на мярката да се удължи от 1-ви октомври до 31-ви декември, като това е второто й по ред удължение, излиза наяве от държавно разпореждане, оповестено в днешния брой на Държавен вестник.
Ще бъде уголемен и обсегът на мярката. Подпомогнати ще бъдат и работещите в по този начин наречения “случаен превоз” в туризма.
Средствата за опазване на заетостта ще се пресмятат в размер 60 на 100 от размера на осигурителния приход за август 2020-та година.
От лятото мярката работи по нов дизайн с акцент върху хотелиерството и ресторантьорството като един от най-засегнатите браншове в коронакризата.
Удължаването на мярката извършва настояванията на Националния съвет за тристранно съдействие. Припомняме, че среща сред синдикатите и бизнеса имаше предходната седмица. По време на диалозите бе дадена висока оценка за икономическата мярка, като бе поискано законово да се регламентира нейното удължение до 1 януари 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР