До края на годината ще бъдат въведени в експлоатация 11

...
До края на годината ще бъдат въведени в експлоатация 11
Коментари Харесай

Фандъкова: Тази година е най-силната в строителството на детски градини

До края на годината ще бъдат въведени в употреба 11 нови здания на детски градини в разнообразни квартали на София. В градеж са още 13, а по думите на Фандъкова огромна част от тях би трябвало да бъдат приключени през 2022. Други 16 са в развой на планиране. Това са детските градини заложени в стратегия на Столичната община и признати от общинския съвет през 2020 година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на градеж на детска градина в квартал " Манастирски ливади-изток ".

Следващата година към 200 деца от квартала ще могат да вървят на детска градина за 8 групи. Междувременно е почнало и построяването на улицата, която свързва квартала с детската градина. Всички детски градини са финансирани в по-голямата си част от средства с разпореждане на Министерския съвет.

Фандъкова съобщи, че чака среща с министър-председателя на България Кирил Петков, с цел да обсъдят значими въпроси за София, измежду които и построяването на детски градини и учебни заведения. По мотив обвинявания, че пари, планувани за детски градини, не са били употребявани за тази цел, Фандъкова съобщи, че тази година е най-силната за строителство.

" 2020 година са отпуснати общо 65 млн. лв. на Столичната община с две постановления. Още първата година като част от строителството, което сами финансирахме, сме разплатили 9,6 млн. лв. от тях, а до края на тази година ще бъдат разплатени общо към 30 млн. лв. от тях и ще останат към 26 млн., с които ще разплатим градините, които строим сега и ще приключим идната година ", посочи столичният кмет.

По думите ѝ средствата няма да бъдат задоволителни и ще са нужни още, с цел да бъде приключена цялата стратегия. Тя би трябвало да завърши през 2023 година. Йорданка Фандъкова означи, че все още най-сериозен е казусът в яслите, където дефицитът тук-там е максимален. Около 2000 деца сред 3 и 4 години са без място в детска градина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР