До края на годината програмата Топъл обяд у дома в

...
До края на годината програмата Топъл обяд у дома в
Коментари Харесай

Финансово обезпечиха програмата Топъл обяд до края на 2021 г.

До края на годината програмата " Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка " e финансово обезпечена , разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на днешното постоянно държавно управление съвещание.

Осигурени са 39 млн. лв., с което ще бъде помогнато на 60 000 уязвими жители по програмата. На днешното държавно съвещание министрите одобриха решение, с което утвърждават промени в Оперативната стратегия за храни и главно материално подкрепяне . По този метод се усили бюджетът на програмата за актуалната година с 39 млн. лева
 Над 60 000 души не престават да получават топъл обяд
Над 60 000 души не престават да получават топъл обяд

Одобрени са над 215 плана по оперативната стратегия

" Средствата ще бъдат употребявани за напълно нова интервенция " Топъл обяд " в изискванията на пандемия COVID-19. Тя ще доближи до 60 000 лица като главните групи са хора без приходи или с ниски такива под линията на беднотия, хората сложени под карантина без приходи или с ниски приходи и лица, които са обект на обществено подкрепяне. " Топлият обяд " се обезпечава от началото на годината ", осведоми министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Пари по програмата идват по линия на самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от рецесията - механизма " REACT-EU ". Допълнителният запас беше гарантиран през 2020 година, когато бе позволено Управляващият орган на оперативната стратегия авансово да контракти отпущането на средствата.

Миналата година Министерският съвет отпусна още 14,2 млн. лв. за общините по националната стратегия " Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР