До края на годината пътя до античния град Хераклея Синтика

...
До края на годината пътя до античния град Хераклея Синтика
Коментари Харесай

До края на годината пътя до античния град Хераклея Синтика“ ще е готов

До края на годината пътя до античния град " Хераклея Синтика " ще е подготвен и ремонтът ще бъде завършен , като асфалтовата настилка към този момент е положена. Това сподели в ефира на БНР шефът на Историческия музей в Петрич Методи Бисерков. Това което беше намерено тази година, се консервира. Част от находките бяха реставрирани в Националния археологически институт с музей в София.

През идната година е планувано да бъде осъществен план по Оперативните стратегии, с който да бъдат продължени археологическите разкопки, както и процесите по реституция и консервация, по обезопасяване на откритите структури в античния град от епохата на елинизма. Надяваме се научно-изследователската работа да докара до откриване на целия град в неговия искра. Това несъмнено ще отнеме години.
 Дадоха безплатно ръководството на Хераклея Синтика на община Петрич
Дадоха безплатно ръководството на Хераклея Синтика на община Петрич

За период от 10 години

Проектът планува и социализация на обекта, т.е обезпечаване на един по-добър достъп на туристите до самите находки, както и създаване на посетителски център, постройка в която могат да се видят в развиване изследванията от 2007 година до през днешния ден, сподели още Методи Бисерков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР