До края на годината на пазара ще се появят смартфони

...
Коментари Харесай

Първите смартфони с Wi-Fi 7 излизат тази година


До края на годината на пазара ще се появят смарт телефони с поддръжка на Wi-Fi 7
(снимка: CC0 Public Domain)

Стандартът Wi-Fi 7 към момента не е утвърден, само че устройства, които са съвместими с новите безжични технологии, към този момент пътуват към пазара. Първите смарт телефони с поддръжка на Wi-Fi 7 ще излязат преди края на тази година.

Появата на сходни устройства стана допустима с помощта на новия чипсет MediaTek Dimensity 9200. В момента за най-модерни се смятат телефоните и мрежовото съоръжение с поддръжка на Wi-Fi 6 и Wi-Fi 6E.

Новият високопроизводителен мобилен процесор MediaTek Dimensity 9200 обезпечава 10% нарастване на продуктивността при многоядрени натоварвания, 32% нарастване на графичната продуктивност и 25% понижение на потреблението на сила спрямо предшественика си, отбелязва CNET.
още по темата
Но от позиция на информационните благоприятни условия едно от най-важните преимущества на новата SoC е поддръжката на Wi-Fi 7 – стандарт за безжична връзка, чиито дефинитивни спецификации и даже името към момента не са публично утвърдени от Wi-Fi алианса.

Все още не е ясно и дали междинният консуматор ще може да се наслаждения на всички преимущества на Wi-Fi 7. По-специално, новият стандарт предлага скорости на безжичната връзка до 30 Gbps спрямо 4,8 Gbps на Wi-Fi 6E, само че междинните скорости на интернет в този момент са доста по-ниски.

Дори Wi-Fi 6E не е задоволително публикуван – този стандарт допуска потребление на честотна лента от 6 GHz в допълнение към честотните ленти от 2,4 GHz и 5 GHz, които към този момент участват в Wi-Fi 6. Въпреки това, притежателите на смарт телефони с чип Dimensity 9200 ще бъдат подготвени за Wi-Fi 7, когато и мрежовите устройства стартират да го поддържат.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР