До края на годината може да поевтинеят значително разговорите в

...
До края на годината може да поевтинеят значително разговорите в
Коментари Харесай

Разговорите в роуминг в страните от Западните Балкани могат да поевтинеят до края на годината

До края на годината може да поевтинеят доста диалозите в роуминг в страните от Западните Балкани. Това заяви министърът на превоза и известията Ивайло Московски, представен от Българска телеграфна агенция.

До месец ще бъде подписан Меморандум на равнище държавно управление за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани, сподели министърът. Това ще даде опция на телеком операторите да подпишат съглашение и по сред си, с цел да паднат цените.

" Не може да имаме 6-7 лв. на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени ", разяснява Московски. Той сподели, че чака операторите да подпишат съглашението до края на годината.

Министър Московски откри през днешния ден Петата конференция " Логистични хоризонти 2025 ". Пред форума той изброи заложените цели и цели на министерството по време на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. " Основна задача ще бъде още разпространение на цифровите политики на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани. Това са широколентов интернет, високоскоростна трансгранична съгласуваност, както и намаляването на цените за роуминг услугата, сподели Московски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР