До края на годината комисията е готова да покрие всички

...
До края на годината комисията е готова да покрие всички
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Почти 10 милиона лева са дадени за наводнението в района на Карлово

До края на годината комисията е подготвена да покрие всички вреди

Почти 10 милиона лв. са дадени за наводнението в региона на Карлово. Това разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред депутатите, предаде .

Служебният вътрешен министър посочи, че от първия миг е бил в наводнените региони в Пловдивска област.

" Погрижихме се първо да не загубим човешки животи. Към момента има два милиона за възстановителните действия най-много по почистване. До края на годината комисията е подготвена да покрие всички вреди. Комисията има опция да подкрепи и жителите, в случай че нямат застраховка. Нашата упоритост е да подпомогнем всички хора. И няма да стане със средствата по дарителската сметка, а ще стане със сметката от комисията ", съобщи от парламентарната естрада министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

От ГЕРБ и " Продължаваме Промяната " поздравиха доброволците, дадоха образци с какво са помогнали и те.  " Ние бяхме там, бяхме на терен и не отидохме да се снимаме новите си ботуши и тениски, хванали новите си лопати, хванати наопаки, отидохме, с цел да помогнем. Отидохме не като политици, не като претенденти за депутати, а като хора. Няма да съдим никой, тъй като това е злополучие. Ако има отговорни, то не би трябвало да бъдат посочени от съответните институции ", добави Младен Шишков от ГЕРБ-СДС.  " Закарахме техника, тя още седи и работи. В Богдан има 7 разрушени къщи. Говорих с всяко фамилиите - искахме да им помогнем и да ги настаним някъде, те отхвърлиха ", разяснява Росен Костурков от " Продължаваме Промяната ".  " Осигурени са фургони, с цел да може зимата да бъдат настанени хора. Има опция за още фургони. Те са нови и напълно оборудвани ", съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

ДПС и " Демократична България " запитаха какво се случва с дървения материал, струпан и след това извозен от потърпевшите региони.  " Последствията бяха трагични, само че и бездействията от позиция на разчистването на дървения материал ", разясни Рамадан Аталай от ДПС.  " Всички камиони, които изнасяха дървения материал, бяха легални. Те трябваше да бъдат събрани в двора на учебното заведение. Там имаше не повече от два камиона. Така и не знаем къде са ", посочи Елисавета Белобрадова от " Демократична България ".  " Количеството дървесина е извънредно огромно. То е разказано и беше направен проект да бъде изнесено и раздадено на хората без да се заплаща за него. Предприемат се такива дейности ", означи вътрешният министър Иван Демерджиев.

" Възраждане " дадоха образец за неописани вреди. БСП смятат, че доброволците са свършили повече от страната. 

" В Каравелово са потърпевши 138 къщи и се оплакват, че никой не е минал да разказва вреди ", съобщи Ангел Георгиев от " Възраждане ". 

" А апокалипсисът не може да се преразкаже. И е реалност, че това което свършиха доброволците не съумя да го свърши страната. Ако първите две седмици бяхме в потрес, през днешния ден се питаме какво се случва с хората м идните зимни месеци ", добави Веска Ненчева от БСП. 

" Български напредък " сложиха казуса за поддръжката на дигите и коритата на реките. 

" Не е загадка, че дигите са компрометирани на десетки места. Заплахата от това да се случи още веднъж не е ликвидирана ", сподели още Румен Йончев от " Български напредък ". Вътрешният министър посочи, че единственият притежател на дигите и коритата не е Министерството на земеделието и напоителни системи и по тази причина въпросът с поддръжката е комплициран.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР