До края на годината Европейският съвет няма да приеме решение

...
До края на годината Европейският съвет няма да приеме решение
Коментари Харесай

Европейският съвет няма да приеме решение за бъдещето на преговорите с Турция

До края на годината Европейският съвет няма да одобри решение за бъдещето на договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз. Това заяви източник от Европейски Съюз, поискал анонимност и представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз ще обсъдят в края на тази седмица въпроса с Турция, без да се произнасят по тематиката с договарянията. Очаква се те да изразят " огромно отчаяние от положението на върховенството на закона " в Турция.

Европейският съвет не се планува да разиска върховенството на закона в някои страни от Европейски Съюз, на фона на събитията в Испания, Малта, Полша и Унгария.

Европейският съвет не планува разискване на въпроса за Каталуния, съгласно формалната стратегия на срещата в четвъртък и петък. Очаква се държавните и държавните ръководители да потвърдят, че към този момент напредъкът в договарянията с Лондон е непълен.

Въпреки това в заключенията евентуално ще бъде маркирано, че в случай че до декември има прогрес, ще може да се намерения за прекосяване към договаряне на бъдещите взаимоотношения с Англия " съвсем неотложно ".

Имаше прогрес след речта на английския министър председател Тереза Мей във Флоренция, това отключи договарянията. Преди това имаше опасения за овакантяване на Англия без съглашение. Сега към момента наподобява постижимо до декември да бъде маркиран прогрес, разяснява източникът.

Програмата на съвещанието планува също одобрение на въведените от Европейски Съюз нови наказания против Северна Корея, както и разискване на приложението на нуклеарното съглашение с Иран. Европейският съвет ще беседва за потребността от непрекъснато зареждане на фонда за Африка като част от лостовете за противопоставяне на противозаконната миграция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР