До края на годината Домът за възрастни хора в Драгалевци

...
До края на годината Домът за възрастни хора в Драгалевци
Коментари Харесай

Затварят Дома за възрастни хора в Драгалевци

До края на годината Домът за възрастни хора в Драгалевци би трябвало да бъде закрит. Той не може да продължи да съществува, тъй като ще му бъде лишен лиценза от Агенцията по качество на обществените услуги.
Това стана ясно след поредна инспекция на Агенцията откакто в медиите бе изнесена шокираща информация за принуждение над възрастни хора и за разбъркване на заболели и здрави консуматори.
От самата Агенция настояват, че инспекцията им не е предизвикана от телевизионните репортажи, а е рутинна. Още през август са открити редица нарушавания в Дома и са наложени наставления, които е трябвало да бъдат изпълнени до 30 септември. Те обаче не са изпълнени и от организацията са издали акт за санкция. Санкцията е в размер на 3000 лв..
Едва след намесата на медиите стана ясно, че Домът ще бъде затворен.
Софийската районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за лека телесна щета на 90-годишен жител.
" Съгласно закона до 31 декември всички частни снабдители на услуги би трябвало да бъдат лицензирани от Агенцията за качество. Въпросният снабдител няма да има публикуван лиценз, тъй като към този момент не съблюдава стандартите за качество. Тоест на 1 януари идната година този дом не би трябвало да съществува, даже нищо друго да не се случи ", сподели шефката на Агенцията Николина Иванова пред Нова тв.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР