До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации

...
До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации
Коментари Харесай

Бизнесът ще получава компенсации за тока при цена над 180 лева на мегаватчас

До края на годината бизнесът ще продължи да получава обезщетения поради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лв. на мегаватчас на борсата, без значение в коя мрежа крайните небитови консуматори са присъединени. Това решение беше подкрепено от 185 депутати от всички парламентарни групи и самостоятелни, единствено петима от ПП-ДБ се въздържаха.

Фондът за сигурност на електроенергийната системав момента разполага с 471 милиона лв., като с въвеждането на компенсацията от 1 юли ще е нужен финансов запас от 230 милиона лв..

" Ние към този момент сме почнали подготвителни дейности от през вчерашния ден, с цел да може на съвещанието на Министерски съвет идната сряда да предложим съответно тази стратегия и ще поставим оптимални старания да защитим от правна позиция, че този механизъм, който се предлага, не води до деформиране на пазара, защото това е една мярка, която е обективна. Предвижда се компенсацията да бъде идентична и равна за всички небитови консуматори ", уточни служебният енергиен министър Владимир Малинов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР