До края на днешния ден, 12 октомври, трябва да са

...
До края на днешния ден, 12 октомври, трябва да са
Коментари Харесай

Изтича срокът партиите и коалициите да регистрират кандидатите за „Дондуков“ 2

До края на днешния ден, 12 октомври, би трябвало да са ясни всички претенденти в конкуренцията за президентския пост на 14 ноември т. година До 17.00 часа изтича срокът, в който партиите и обединенията вършат предложение до ЦИК за регистрация на претендентите за президент и вицепрезидент на републиката.

До края на днешния ден надлежно ЦИК следва да записва кандидатпрезидентските двойки, препоръчани от партии, обединения и инициативни комитети.

Дванадесети октомври е също краен период за ЦИК да заличи от наименованието на обединението партиите, които са напуснали състава й, като отбелязва в регистъра измененията, настъпили в състава на коалиция.

Инициативният комитет предава на РИК листата с гласоподаватели, подкрепящи издигането на самостоятелен претендент за депутат, дружно с документите по член 255, алинея 1, т. 2 и 3 ИК до 17.00 часа през днешния ден.

Днес е крайният период ЦИК да записва за присъединяване в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и предприемчив комитет в случаите, когато съдът е отменил решението за отвод за регистрацията му, без значение дали срокът по член 153, алинея 1 ИК е изминал, само че не по-късно от 32 дни преди изборния ден.

РИК следва до края на днешния ден да записва за присъединяване в изборите за народни представители предприемчив комитет в случаите, когато съдът е отменил решението за отвод за регистрацията му, без значение дали срокът по член 153, алинея 1 ИК е изминал.

До 17.00 часа през днешния ден инициативните комитети вършат предложение до ЦИК за регистрация на претендентите за президент и вицепрезидент на републиката и предават на ЦИК листата с гласоподаватели по член 320, алинея 1 ИК, дружно с документите по член 318, алинея 1, т. 2 и 3 ИК.

Партиите, обединенията и инициативните комитети следва до края на деня да създадат оферти до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители. РИК записва кандидатските листи в изборите за народни представители.

Партия, коалиция или предприемчив комитет може да подаде заявление до ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент на републиката, надлежно предприемчив комитет до РИК за изборите за народни представители, да бъде заличена регистрацията за присъединяване в изборите до 17.00 часа през днешния ден. Решението за регистрация се взема от ЦИК/РИК до същия час, по подадено документално заявление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР