До края на деня земеделските стопани могат да подават заявления

...
До края на деня земеделските стопани могат да подават заявления
Коментари Харесай

Последен ден приемат документи по помощта за земеделците заради Украйна

До края на деня земеделските стопани могат да подават заявки по спомагателния банкет за подкрепяне по схемата " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна " за 2022 година, напомня Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ). Финансовата поддръжка на допустимите претенденти ще бъде изплатена до 23 декември.

От Фонда акцентират, че финансовото подкрепяне е ориентирано единствено към стопаните, които не са съумели да аплайват за помощта по време на първия банкет, който беше в интервала 1-16 септември 2022 година За облекчение на бенефициерите документи за подкрепяне ще се одобряват в общинските служби по земеделие. Стопаните следва да подават заявките си по непрекъснат адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалището на юридическото лице.

Максималният интензитет на помощта е до 62 000 евро (121 261 лева) на дружество, чиято активност е в бранша на първичното произвеждане на селскостопански артикули.

Утвърденият бюджет по схемата е 426 млн. лв.. Указанията за използване на държавната помощ са оповестени на интернет страницата на ДФЗ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР