До края на деня времето днес ще бъде по-често облачно,

...
До края на деня времето днес ще бъде по-често облачно,
Коментари Харесай

Дъжд и сняг от утре, Коледата - мека

До края на деня времето през днешния ден ще бъде по-често облачно, само че с най-вече междинна и висока облачност. В Източна България ще духа сдържан и мощен вятър от юг. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

През нощта ще има забележителна междинна и висока облачност. Все още без превалявания. В Източна България ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури на следващия ден ще са високи за декември: от 4-5 градуса на запад до 10-11 по Черноморието и на югоизток.

Утре денем облачността ще бъде забележителна. В източната половина на страната ще духа до сдържан вятър от югозапад, а в Дунавската низина още преди обяд той ще се ориентира от запад-северозапад, само че към момента слаб до сдържан.

Дневните температури ще бъдат в необятни граници: от към 10-12 на запад и северозапад до 17 в югоизточните региони.

След обяд и по здрач над северозападните и западни региони ще завали дъжд.

В Европа още веднъж най-топлата столица ще бъде Атина с 22 градуса оптималната температура. Слънчево ще бъде и в Испания и Португалия, а в Рим даже ще превали дъжд с гръмотевици. В централните и западни елементи ще остава по-често облачно, мъгливо, със слаби валежи. Най-студено още веднъж ще бъде в Москва, а у нас,

на Балканите температурите ще са високи за средата на декември.

В петък времето над цялата страна ще бъде облачно и дъждовно. Ще се усили вятърът от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Привечер и през нощта против събота преваляванията по високите полета, Предбалкана и Лудогорието ще минават в сняг. 

Най-високите температури в петък след обяд ще бъдат от към 1-2 до 7-8 градуса.

В събота преваляванията последователно ще отслабват и стопират. Ще бъде по-студено, с температури през деня от към нула до 5 градуса.

В неделя заран температурите ще са от минус 5 до нула градуса, само че на местата със снежна завивка, по високите полета и на североизток, при изясняване са вероятни и  малко по-ниски стойности. През деня облачността ще бъде незначителна, ще остава студено с температури от нула до 5 градуса.

В понеделник заран ще бъде студено, с негативни температури съвсем на всички места. През деня обаче ще стартира да се затопля и дневните стойности ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и през идната седмица и минималните постоянно ще бъдат позитивни на доста места, а дневните - към и над 10 градуса.

Предварителните прогнози на моделите за дните преди Коледа чакат меко време,

без превалявания и високи за декември температури над 10, а в някои дни и към 15 градуса. Все отново, по-конкретни данни очаквайте в идващите дни и началото на идната седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР