До края на деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб,

...
До края на деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб,
Коментари Харесай

Предстои силно влошаване на времето и спад в температурите

До края на деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 28° и 33°, в София – към 29°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и денем още ще се намали, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. След среднощ и в утринните часове тук-там, основно в Източна България, ще има ниска облачност и мъгли. Минималните температури ще са най-вече сред 11° и 16°, в София - 12°. Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, в София - към 30°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра - към 18°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там ще има мъгла и ниска облачност. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще са сред 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността от запад на изток бързо ще се усилва и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Очакват се местни обилни количества. Температурите ще се намаляват и към 15:00 ч. ще са в необятен период: от 16-18° в западните региони до 28-30° в Горнотракийската равнина.

Привечер преваляванията ще обзет и източните райони; там вятърът краткотрайно ще бъде от север-североизток. През нощта против понеделник интензивни ще са преваляванията в Централна Северна и в Североизточна България, само че от запад ще стартират да стопират.

В понеделник над източната половина от страната ще бъде облачно, прохладно и дъждовно; над западната преваляванията ще спрат, облачността ще стартира да се раздира, вятърът ще отслабне. Температурите ще са с дребен дневен ход и оптималните ще са с 10-15° по-ниски спрямо предходните дни.

Във вторник и в Източна България преваляванията ще спрат, облачността ще се раздира, а вятърът ще отслабне; над Западна ще се откри слънчево време, сутринта много хладно. Дневните температури ще стартират да се покачват.

В сряда ще доминира слънчево време. Сутринта ще е безшумно и минималните температури ще са много ниски - сред 4° и 9°, а в котловините и по високите полета - малко над нулата и там е допустимо да има слани. През деня, със слаб вятър от изток-югоизток, стоплянето ще продължи и оптималните температури ще бъдат сред 19° и 24°.

В четвъртък денят също ще стартира със слънчево време, само че от запад ще стартира нарастване на облачността, изначало висока, по-късно и междинна.

В петък над Западна България ще бъде най-вече облачно, тук-там с валежи от дъжд. Над Централна и Източна облачността ще е променлива, вероятността за превалявания е дребна. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 20° и 25°.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР